Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

tiistai 25. helmikuuta 2014

Ilmainen lounas


Kuva täältä.

Sanotaan ettei ole ilmaisia lounaita. Eikä mitään muutakaan saa elämässä ilmaiseksi. No joskus saa. Jos ei mennä filosofiselle puolelle, joka sekin olisi oiva aihe blogata, niin monin tavoin voi hyötyä niistä ilmaisista "lounaista" ovat ne sitten ystävän tai sukulaisen tarjoamat ruuat merkkipäivän kunniaksi, kaupan tuotemaistiaiset (joilla voi muuten aivan hyvin täyttää vatsansa kun hieman suunnittelee kauppareissuansa ja näkee vaivaa), hyväntekeväisyysjärjestöjen tarjoamat ruokailut (joissa saa syödä vatsansa täyteen eurolla tai jopa ilman maksua), gallup-yhtiöiden tuotetestaukset (joista saa usein vielä tuotepaketin mukaan) kuin biojäteastioista dyykkaamisetkin.

Itse kuulun sekä näihin ilmaisen ruuan metsästäjiin että niiden tarjoajiin. Kun oma kukkaro on näyttänyt sananmukaisesti tyhjää osaa antaa almun sille toisellekin köyhälle. Olen ruokkinut ulkomaalaisia liftareita ja reppureissaajia, antanut kolikoita puliukon viinapulloon, ihan suoraan pyytämällä tiettyyn tarkoitukseenkin on joku veikkonen rahaa minulta saanut. Toki katson tarkasti mihin kouraan kolikkoni kilautan. Minulla on joitain kriteereitä joita en vain pysty ohittamaan. En anna (ammatti)kerjäläisille, en narkeille (siis jos näkee käytön jäljet päälle selvästi) enkä koskaan ovelle tulleelle "ostamultakaunistauluolenköyhäulkomaalainen"-tyypeille. Minulla ei ole mitään rationaalista syytä käyttäytymiselleni ihan vaan fiiliksellä ja ennakkoluuloilla mennään.Kuva täältä.

Itse hyödynnän kaikki kaupan maistiaiset, tuote-esittelyt ja ilmaiset lounaat. Kun olin heikoimmillani kävin myös leipäjonossa. Sieltä saa päiväysvanhaa leipää (kun valitsee ruista pärjää) ja pullaa mutta kaikkeahan ei tarvitse ottaa vaikka olisi kuinka pohjalla. Olen toki sielläkin ollut joten tiedän kuinka nälkä toimii. Jotkut ruoka-apua tarjoavat tahot antavat myös päiväysvanhan kaupanjätteen lisäksi EU-ruoka-avustusta joka yleisimmin on vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, näkkileipää ja maitojauhetta. Joskus olen saanut myös kahvia, teetä ja kaakaota. Kerran kalakukkoa ja lanttukukkoa josta poimin lihat pois puolison syötäväksi. (En ole nirso vaan vatsani ei pilko lihan proteiineja joten liha sanamukaisesti mädäntyy sisälläni jos sitä syön. Kivaa eikö?)


Kuva täältä.

Tänllä viikolla sain ilmaisen aterian lisäksi kuusikymmentä dollaria jotka realisoin Forexin tiskilla ja niin kilahti Lontoon matkakassaan 38,50€. Sillä tuli kuitattua haastetalletukset viikolle 13 saakka. Eli ensi kuussa siirtyy säästörahoja muihin säästökohteisiin, ehkäpä silmälaseihin tai vaaterahastoon joka vielä on nollilla. Silmälasit ostan vasta sitten kun olen saanut koko summan säästettyä. En halua osamaksuja eikä kertaluonteinen suoritus onnistu näillä tuloilla kun kaikki tulot on jo budjetoitu loppuvuodeksi. Pääkaupunkiseudulla on lisäksi kampanjoita jossa esim. Rautatientorilla jaetaan margariinia, mehua, ruoka-annoksia ym. hyödyllistä. Niistä saa tietoa netistä ja puskaradion kautta. Jos on valmis kuuntelemaan hartaita sanoja saa seurakuntien diakonia-aamiaisia ja -lounaita syödä napansa täydeltä yhden käännytyssaarnan hinnalla. Työttömien yhdistyksistä saa edullisesti tai ilmaiseksi aamupalan/lounaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti