Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kesäkuun tilinpäätös
Kuva Tarmo Sotikov, vuoden 2010 luontokuvapalkittu.

Kesä on jo puolessa vaikka tuntuu että nyt se vasta alkoi kun helteet vihdoin saapuivat. Monella sateinen kesäkuu pilasi lomatunnelmat mutta minä kun olen aina lomalla niin sade ei sinänsä haitannut menoa. Mukavia tapahtumia oli runsaasti, jokaikinen viikonloppu oli menoa ja yhden viikon vietin äitini luona siivoamassa ja järjestelemässä hänen papereitaan. Oli hauska muistella menneitä aikoja kun äiti intoutui näyttämään kuvia nuoruudestaan ja vanhempieni tutustumisen aikaisia kirjeitä. En tiennytkään että edesmennyt isäni oli sellainen romantikko! Suloista, sitä ei tahdo aina muistaa että vielä kuusikymmentä vuotta sitten äitini oli nuori ja juuri elämänsä kynnyksellä. On hän vieläkin nuorekas, paljon paremmassa kunnossa kuin minä ja edelleen elämänriemua täynnä. Juuri tuollaista vireää ja rikasta elämää haluan minäkin elää mikäli pysyn hengissä lähellekään hänen ikäänsä.Kuva Pekka Tuuri, vuoden 2010 luontokuvapalkittu.

Juhannus meni aivan urbaanisti hiljaisesta kaupungista ja asuinlähiöstä nautiskellen. Loppukuussa järjestetty Helsinki Pride oli onnistunut ja iloinen tapahtuma jossa näin taas useita kavereita ympäri Suomen. Ohjelmaa oli järjestetty niin paljon etten millään ehtinyt kaikkeen osallistua mutta ei se liene tarkoituskaan. En osallistunut maksullisiin tapahtumiin joten omat eväät pikinikillä ja kavereiden tarjoama ateria kruunasivat viikon. Hiuksetkin saivat loppukuusta kesäiset värit, kun ystävä värjäsi kolmella shokkivärillä raitoja pitkin päätä. Hieman herätin huomiota naapuruston lapsissa mutta aikuiskaverit ovat vain kehuneet kivannäköiseksi. Laskeskelin että pystyn ylläpitämään värejä koska nyt kampaamorahat säästyvät siihen saakka kunnes haluan palata normaalimpaan hiusväriin. Katsotaan kesän lopussa leikkaanko hiukseni lyhyeksi ja jätän oman värin kasvamaan, sitten säästyisi rahaa myös siitä kun kampaamokäynnit harvenevat kun ei tarvitse kuin leikata.
Lisätuloja tuli taas enemmän kuin odotin, reilut seitsenkertaisesti enemmän kuin budjetoin, pääosin Huutonetin myynnistä. Kuten aiemminkin ne menivät sitten muihin menoihin jotka tässä kuussa ylittyivätkin suunnitelluista reilusti. Ostin juhlavaatteita kahteen otteeseen sekä postimerkkejä satasella Huutonetin postituksiin. Kaikki pysyi kuitenkin balanssissa. Menoissa liikenne, puhelin, ruokakulut ja viihde veivät vähemmän kuin suunnittelin mutta toisaalta kampaajakuluja en ollut budjetoinut sekä sähkö-, vakuutus- ja lääkekuluja tuli hieman enemmän kuin olin laskenut. Säästöönkään ei riittänyt koko suunnitelemaani summaa mutta Lontoon matkaraha-säästösuunnitelma pysyy kuitenkin aikataulussa ja muilla säästökohteilla ei ole mitenkään kiire.

Tässä yhteenveto:

Tulot

Työeläke -
KELAn eläke -
asumistuki -

Muut: muutos +281,28€
Yhteensä 1536,14€

Menot

Vuokra -
Sähkö: muutos +6,77€
Puhelin: muutos -10,49€
Liikenne: muutos -50,50€
Terveydenhoito: muutos +13,29€
Vakuutus: muutos +34,62€
Talous: muutos -12,03€
Viihde: muutos -30,75€
Säästöön: muutos -85€
Kampaaja: +40€
Muut: muutos +405,19€
Menot yhteensä 1528,68€

Tulot miinus menot +7,46€

2 kommenttia:

  1. Hei Una! En ole jaksanut tätä päivitellä mutta raha-asiat ovat kyllä kunnossa. :) Jossain vaiheessa ehkä palaan tänne mutta tällä hetkellä päivitän vain kirjablogiani. Yleisesti ottaen kuuluu ihan ok, samat vaivat ja sairaudet on ja pari uuttakin. Mutta tämmöistä tämä on, eipä tälle mitään voi.

    VastaaPoista