Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

perjantai 2. toukokuuta 2014

Huhtikuun tilinpäätösKuvassa ei ole ruohon päälle laitettu lannoiterakeita vaan ihan taivaalta putosivat hetki sitten. Ihmettelin mikä rummuttaa kattoa ja ikkunasta kurkatessa suu loksahti: Aikamoinen raekuuro! Koska en osaa photoshopata enkä muutenkaan käsitellä kuviani näette myös aitani jonka maali repsottaa kauniisti. Se pitäisi tänä kesänä poistaa ja maalata varaston seinien lisäksi. Jos jostain löytyy ylimääräistä rahaa.


Kuva täältä.

Huhtikuu oli miellyttävä, mukavia menoja oli runsaasti ja tapasin kavereita useaan otteeseen. Kuukauteen osui omat synttärit ja Pakanaverkon kevätleiri jossa olikin muhkua olla. Menot pysyivät hanskassa vaikka yllätyksiäkin tuli kuten normaalia liene onkin. Huutonetin myynti oli odotettua suurempaa ja olen siitä todella tyytyväinen sillä nyt tahti onkin hidastunut enkä odota kovastikaan myyntiä seuraavana vuosikolmanneksenä. Kuulostaa todella mahtipontiselta mutta semmoista se vaan on, oma näkemys on näihin tuloihin ja menoihin suhteutettuna muuttunut kovasti tämän vuoden aikana. Olen yllättynyt siitä kuinka helppoa on ollut säästää kun on selkeä kohde ja kuinka hyvin budjetti pitää ja tarvittaessa joustaa kun lisätuloja tulee.


Kuva täältä.

Talousmenot ylittyivät lähes sadalla eurolla koska täydensin kuivamuonavarastot, hygieniatarvikkeet ja latasin varastokaapin täyteen iskukuumennettua maitoa. Tämä siksi kun naapuri käytti kaupassa autolla alkukuusta ja hyödynsin kuljetuskapasiteetin. Olen huomannut jo aiemmin että vaikka kertaostoksena kahdensadan talousmenot ovat aika hurjat se kuitenkin kannattaa pitkässä juoksussa. Kuivamuonaa löytyy niille päiville kun jääkaappi huutaa tyhjyyttään ja seuraavaan eläkeeseen on vielä kaksi viikkoa aikaa. Puurohiutaleet, sämpyläjauhot ja myslit ovat pelastaneet useana kuukautena. Myös tuo aiemmin mainitsemani iskukuumennettu maito on osoittautunut itselläni toimivimmaksi ratkaisuksi. Kipujeni ja liikuntarajoitteitteni takia en kykene kantamaan kovinkaan paljon kerralla ja mennyt osoittaa ettei minulle sovi kerran viikossa kaupassa käynti. Olen herkkä heräteostoksille ja haluan minimoida riskin käymällä harvakseltaan kiusausten äärellä.


Kuva täältä.


Kaikeksi onnekseni monet muut menot alittuivat tai jäivät kokonaan pois. Puhelinoperaattorin muutos on jo nyt kannattanut, tässä kuussa ei tullut edes laskua koska en ole käyttänyt puhelinta lähes ollenkaan. Sähköyhtiöt ovat saaneet laskutuksensa ajantasalle ja arvioni alittui reilusti yli kolmellakymmenellä eurolla edukseni. Lisäksi toukokuussa on odotettavissa vielä hyvityskin arviolaskutukseni johdosta. Kaikki pienetkin rahavirrat ovat kotiapäin. Vai pitäisikö sanoa Lontoota päin! :D

Leireilyssä säästin reilu viisikymmentä euroa mutta muut menot kasvoivat lähinnä postituskulujen johdosta. Tilasin myös viidelläkymmenellä eurolla Postimerkkikeskuksesta erihintaisia postimerkkejä tulevien Huutonetin myyntitavaroiden postitusta varten. Säästöön meni hieman vähemmän kuin arvioin mutta plussalle jäin kuitenkin reilu 30€ joka vyörytetään toukokuulle ja siirtyy siellä sitten säästöön joka tapauksessa. Huomasin katsoa pitkästä aikaa toivelistaakin ja aionkin käyttää synttärirahaa uusien liivien ostamiseen. Loput ylimääräiset rahat menevät vaaterahastoon odottamaan syksyn ulkoilupuvun hankintaa. Siinäpä olikin huhtikuu!

Tulot
Työeläke -
KELAn eläke -
asumistuki -
Muut: muutos +193,89€
Yhteensä 1401,70€

Menot
Vuokra -
Sähkö: muutos -34,29€
Puhelin: muutos -12,40€
Liikenne: muutos -4,00€
Terveydenhoito: muutos -10,64€
Vakuutus -
Talous: muutos +96,50€
Viihde: muutos -33,08€
Säästöön: muutos -7,00€
Kampaaja: +8,50€
Muut: muutos +61,25€
Menot yhteensä 1367,91€

Tulot miinus menot +33,79€

2 kommenttia:

  1. Sä oot kyllä aivan uskomaton nainen! PS ne mun verojutut pitäis kattoa, ja se kela.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin oonkin! Nyt pitäisi vielä löytää se toinen (tai enemmän:)) joka tajuaisi saman... Joo, ota paperit kainaloon ja kapua bussiin, pannaan sun asiat järjestykseen. Täällä mä möllötän kaiket päivät. Tai ootas, otetaan askel takaisin: Soita ensin, olen tässä kuussa aika paljon menossa. Varmista ensin että olen kotona.

      Poista