Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Maaliskuun tilinpäätös


Kuva täältä.

Kevät se tulla jollottaa!
Puista tippuu veden mukana viimeisetkin pienet jääpuikot missä niitä nyt tänä talvena olikaan ja läheisellä luonnonsuojelualueella muuttolintujen saapuminen on käynnistänyt kakofonian jota piti mennä ihan lähistölle ihmettelemään.

Maaliskuu sujui aikalailla odotetusti paitsi suuret lääkekulut yllättivät. Sain aikamoisen flunssan ja perussairauteni ovat sellaisia että normaalia lääkitystä nostetaan heti ja muita lääkelisäyksiä tulee jokainen kerta. Eikä niitä voi oikein etukäteen varata koska riippuu niin taudinkulusta mitä lääkkeitä joudun ostamaan jo laajan kotiapteekkini lisäksi. Onneksi sain itselleni lisätuloa Huutonetistä jottei mennyt ihan miinukselle.

Muutkin menot hieman yllättivät. Sähkölasku oli suurempi kuin arvioni, onneksi kuitenkin vain hieman. Ensi lasku ollee vielä oudompi koska vaihdoin sähköyhtiötä ja mennee hieman aikaa kunhan kaikki kolme yhtiötä saavat laskutuksensa ajan tasalle. Puhelinyhtiökin muisti isommalla laskulla ja laskutti vielä minun tililtäni lähiomaisenikin laskun koska eihän mikään nyt voi vaan mennä putkeen kun uudelle operaattorille vaihtaa, eihän?! No, onneksi sain heti oman osuuteni takaisin ja hyvityksen tulevista laskuista kun juttelin pitkähkön puhelun asiakaspalvelun kanssa.Kuva täältä.

Ruokalasku piti tällä kertaa kutinsa. Viihdettäkin kulutin hieman vähemmän kuin olin suunnitellut mutta muut menot sitten olikin huonosti budjetoituja. Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna olleet häät veivät muista menoista leijonanosan lahjoineen ja muine kuluineen. Sitten siinä on vielä unohtamani osamaksu ompelijalle mekosta ja yksi tiedossa ollut synttärilahja jota en vain ollut muistanut budjetoida. On siinä turhaakin kuten esim. viisi kirjaa vaikkakin alennusmyynnistä ostettuja mutta silti. Hei haloo, kuinka monta kirjaa on riittävästi!? Mulla on kirjahyllyssä niin paljon kirjoja että ne ovat jo kahdessa rivissä ja vielä rivien päällä poikittain yksi rivi. Huoh, olenko kirjafriikki vai ihan normifriikki... Nyyh! Se oli myös syynä siihen ettei säästöön mennyt suunniteltua 136€ vaan vain 104€. Mutta 52-viikon säästötavoitteessani olen pysynyt aikataulussa ja maksanut hiukan etukäteenkin. Yhteensä säästössä on nyt 149€. Eli vielä ei ole ainakaan Lontoon matka uhattuna!Kuva täältä.

Kaiken kaikkiaan ihan kelpo kuukausi kun plussan puolelle jäin vaikkakin just ja just mutta kuitenkin kokonaisbudjetissa pysyen. Toki ne pari kirjaa olisin voinut jättää ostamatta mutta onneksi pienempinä toteutuneet liikennekulut ja omat myynnit Huutonetissä sitten kompensoivat erotuksen. Huutonetistä pitäisi tulla vielä ensi kuussakin jokunen roponen. Lisäilen harvakseltaan tavaroita sinne kun en raaski ostaa plus-palvelua jolla välttäisi kahden viikon välein ilmoitusten uusimisen. Tässä tämä laskelma:


Tulot
Työeläke -
KELAn eläke -
asumistuki -
Muut: muutos +144,03€
Yhteensä 1351,84€

Menot
Vuokra -
Sähkö: muutos +4,35€
Puhelin: muutos +16,40€
Liikenne: muutos -54,92€
Terveydenhoito: muutos +147,26€
Vakuutus -
Talous: muutos -3,45€
Viihde: muutos -7,10€
Säästöön: muutos -32€
Kampaaja: -
Muut: muutos +126,55€
Menot yhteensä 1350,39€

Tulot miinus menot +1,45€

4 kommenttia:

 1. Ahdistus. En itse edes uskaltaisi millään tehdä maaliskuun laskelmia, niin huonosti on mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee vaan laskelmat. Vaikka se kirpaiseekin jos on ylittänyt suunnitellut menonsa niin todellisuus on kuitenkin se että siitä pystyy jatkamaan eteenpäin ja tekemään realistisemman budjetin seuraavalle kuulle. Ja ehkäpä karsimaan siitä turhia menoja. Raaka todellisuus kannattaa kohdata, silmiä ei kannata sulkea muuta kuin nukkumaan mennessä! :D :D Tsemppiä! <3

   Poista
 2. Itsekin säästelen muutaman kirjani lukemista... =) En halua lukea niitä liian pian koska ihan samasta syystä en ostele usein kirjoja. Mutta, tosiaan, ne rakkaimmat kirjat ovat niin tärkeitä, että voin olla syömättä päivän, pari, jos tarvii niiden takia. Upeasti olet saanut säästettyä. <3 Minun pitäisi ryhtyä myös reissukassan säästöön jälleen, koska ei se muuten kartu se kassa...

  Mutta... Älä sie sure kirjoja. Ne ovat ystäviä ja tärkeitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Una että pistäydyit vierailulla!
   Kirjat! <3 Voiko niitä oikeesti olla likaa? No voi, kerron seuraavassa postauksessani lisää... Juu, ja syömättä voi aivan hyvin olla mutta ilman kirjoja, no way!! Säästöt etenee tosi mukavasti ja Lontoon matkakuume vaan vahvistuu. En olisi uskonut vielä viime vuonna että tämä tulee onnistumaan, että mun ei tartte jäädä mistään paitsi kunhan vaan näen hiukan vaivaa sen eteen. Ala sinäkin vaan säästämään sun seuraavaa reissua varten, se on niin mukavaa kun kassa karttuu pikkuhiljaa ja pääsee unelmoimaan uudesta reissusta.
   En sure enää:) Ystävät ja kirjat! <3

   Poista