Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

Elämässä on hyvä olla tavoitteita!

torstai 20. helmikuuta 2014

Kuivamuonakaapin tarkistus




Pidän runsasta kuivamuonavarastoa pahan päivän varalle ja mahdolliseen pienimuotoiseen kriisitilanteeseen varautuen. Ruokakaapin ovessa on tarkistuslista jonka mukaan välillä täydennän varastoani ja arjessa käytän ruoka-aineet vanhimmasta päästä pois. Siivoan kaapin säännöllisesti ettei vaan mikään mene vanhaksi ja tule turhaa hävikkiä. Kaupoissa kuljen sillä silmällä ja ostan tarjouksesta isompia eriä säilykkeitä, viljatuotteita ja palkokasveja. Nyt siivotessani huomasin että varastot ovat huvenneet vähiin eikä kotivaran määritelmä enää toteudu kaikilta osin. Kaksi hyllyä ammottaa tyhjyyttään noiden kuvassa näkyvien yläpuolella. Toisessa kaapissa pidän jauhot, iskukuumennetun maidon, myslin, murot ja kuivatut pavut. Vaikken olekaan "Doomsday Prepper" haluan kuitenkin pitää ruokatarvikkeista jonkinmoisen perusvaraston jolla pärjään hätätilanteessa esimerkiksi myrskyn tai lakon aikana.

Normaalisti käyn kerran kuussa ruokaostoksilla jolloin hankin kaiken taloustavaran mitä tarvitsen noin kuukauden ajaksi. Täydennän tarvittaessa jääkaappia kerran viikossa tuoretuotteiden osalta mutta tällöin en osta muuta. Kuljen aina tarkan ostoslistan kanssa jossa on useaksi viikoksi tehdyn ruokalistan mukaiset ainekset. Teen kerralla aina isompia määriä ruokaa jotka pakastan annospakkauksissa. Näin säästän huomattavia summia ruokakuluissani. Se onkin elinehto sillä en pysty enää tinkimään paljon muista menoista. Enää en käy leipäjonossa enkä ole hakenut ainakaan kahteen vuoteen EU-ruoka-apua. Mutta ehkä tulevaisuudessa tulee vielä niitä päiviä kun joudun taas nöyrtymään muiden avun varaan.

Tässä lainaus 26.12.2013 julkaistusta artikkelista Helsingin Sanomien verkkolehdestä:

Vaakalaudalla ollut EU:n ruoka-apu jatkuu ensi vuonnakin

"EU:n jäsenmaat ja EU-parlamentti kävivät pitkään kiistaa siitä, missä muodossa unioni voi jakaa apua vähävaraisille.
Kuuden maan ryhmä, muun muassa Saksa ja Ruotsi, vastustivat avun jatkoa. Ruokajakelu rahoitetaan maatalouden budjettiosuudesta, mutta maat katsovat sen olevan luonteeltaan sosiaalipolitiikan alaa ja siten kunkin jäsenvaltion omalla vastuulla.
Sopu asiasta saatiin joulukuun puolivälissä, kun unionissa päätettiin jatkaa ruoka-apua uudella "Tuki kaikkein vähävaraisimmille" -nimellä.
Ruoka-apu hoidetaan vuosien 2014–2020 välisenä aikana erillisen rahaston kautta, johon jäsenmaat laittavat rahaa yhteensä 3,4 miljardia euroa. Suomen osuus yhteissummasta on 20 miljoonaa euroa, minkä lisäksi ruoka-apua tuetaan kansallisesti."

2 kommenttia:

  1. Itse vähän vastaavaa hätävaraa kuivamuonissa. Tosin ajaudun välillä sellaisiin viikkoihin että kaupassa en juuri käy. Se näkyy sitten kaapin sisällön niukkuudessa. Sellainen semiprepperimeininki ei kyllä yhtään pahasta ole kunhan pitää huolen että mikään ei sinne kaappiin sitten vanhene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen minimoinut kauppareissut siihen kerran kuussa-systeemiin. Ei mene rahaa eikä tule heräteostoksia kun pysyy suunnitellussa. Kauppalista tulee koottua huolella kun käy niin harvoin marketissa. Ainoastaan hedelmiä/vihanneksia joudun ostamaan viikottain.

      Poista